Ulemper ved timeregistrering

Udgivet den: 25. oktober 2021
Opdateret: 12. december 2021
Ulemper ved timeregistrering kan være uoverskuelige. Primært fordi det er en helt ny hverdagsrutine der skal indlæres. Denne indfasningsperiode kan være svær at komme igennem, men er ikke anderledes fra andre nye rutiner der skal ind under huden.
Prøv TimeOpsGratis simpel tidsregistrering
ImageImage
Helt uden prøveperiode
Få din gratis konto

Ulemperne ved timeregistrering kan være uoverskuelige. Primært fordi det er en helt ny hverdagsrutine, der skal indarbejdes. Denne indfasningsperiode kan være svær, at komme igennem, men er ikke anderledes end andre nye rutiner, der skal ind under huden.

Ulemper ved timeregistrering

Vi vil her kigge på et par af de overordnede ulemper der kan være når man skal anvende timeregistrering til at holde styr på tidsforbruget på de forskellige projekter.

1. Dårlige brugerflader og brugeroplevelser

Der findes mange forskellige timeregistreringssystemer på markedet. Kvaliteten af brugerfladen og oplevelsen er dog meget svingende. Den helt gammeldags metode er excel timeregistrering, som meget hurtigt kan blive til meget omfattende opsætning, og ikke mindst besværlig brug og vedligehold. Hvis vi kigger på den online scene for timeregistreringssoftware, findes der også en lang række danske løsninger, fælles for de fleste af dem er, at de har timeregistrering som et biprodukt i deres online og digitale tidsregistrering.

Og som det er med et biprodukt, så er det ikke det første, du bliver præsenteret for. Det kan betyde, at der skal en del interaktioner til før man endelig kan starte uret og begynde timeregistreringen.

TimeOps primære brugerflade fokusere på at gøre det komplekse simpelt, og sikre, at du ikke skal navigere alt for meget for at finde de funktioner du har behov for.

2. Nye rutiner er svære, at komme i gang med

Vaner og rutiner er noget mennesket helt automatisk falder hen i, da det kræver færre ressource, at navigere på flere niveauer. Vished og genkendelighed skaber tryghed. Derfor kan noget så invaderende som tidsregistrering være en meget svær rutine at inkorporere i sin hverdag.

Timeregistrering kræver, at du har selvdisciplin, og ikke mindst at du husker, at starte uret hver gang du arbejder på et projekt, eller møder på arbejde. Hvis timeregistreringssystemet du anvender er smart, kan det sørge for at gøre dig opmærksom på at huske at tidsregistrere.

Alle nye vaner og rutiner er svære, så det gælder om bare at holde ved! TimeOps har gjort timeregistrering så nemt, at du både online og via din mobil kan tidsregistrere som du har behov for det, når du skal indarbejde den nye rutine i din hverdag.

3. Medarbejder kan føle sig overvåget

Nogle medarbejdere føler de bliver overvåget – men i virkeligheden kan det være med til at sætte fokus på at nogle arbejdsopgaver tager længere tid end hvad man egentlig lige gik og regnede med. Når det bliver synligt i firmaet, bliver man bedre til at planlægge, og også vide hvad de forskellige opgaver rent faktisk er værd i tid.

Dette er meget vigtigt at lægge vægt på når i skal indfase tidsregistrering i virksomheden, hvis der ikke førhen har været anvendt timeregistrering.

4. Flere medarbejdere og flere meninger om tidsregistrering

Når der skal vælges nyt system, som medarbejderne fast skal anvende hver dag, kan der hurtig opstå mange meninger om, hvad der er god og hvad der er dårlig tidsregistrering. Det kan gøre det mere kompliceret, at få onboardet alle på en smertefri måde, og lige når det kommer til timeregistrering, er det yderst vigtigt, at alle på holdet er med, og får registreret deres tid for, at skabe det overblik, og den indsigt, der skal til for at drive forretningen på mest rentable måde.

En ting vi er meget sikre på er, at de fleste medarbejdere kan blive enige om er, at når det kommer til IT-systemer så skal de være simple og lige til at gå til. Derfor har vi bygget TimeOps netop ud fra de to brugeroplevelser, hvilket betyder du er igang så snart du trykker på knappen herunder.

Ulemperne ved timeregistrering er ikke så anderledes eller særlige i forhold til indførsel af hvilket som helst andet IT-system i din virksomhed. Det handler om at have et velbygget system, en god onboarding proces, gennemsigtig service og nærværende support. Hvis du vil starte ud med en personlig demonstration af systemet eller en uforpligtende snak kan du booke en online demo af TimeOps her.

Ulemper ved timeregistrering i excel

Funktioner i TimeOps

Fede funktioner og smarte integrationer spare dig tid!

Det bliver der sagt ude i byen 💬

Og vi elsker dem for det!

Casper Nybro Hach - firma logo
Jeg arbejder for få kunder på længerevarende projekter og mit behov er meget simpelt. Med TimeOps fandt jeg et produkt der løser mine behov og til en helt anden pris end jeg tidligere har mødt hos de store udbydere med mere komplekse løsninger.

Casper Nybro Hach

Designer
Peter Seestedt Weikop - firma logo
Som freelancer er det vigtigt for mig at holde styr på den tid, som jeg bruger på mine projekter. På den måde skaber jeg mest mulig gennemsigtighed både overfor mine kunder, med tidsforbruget på deres opgaver, men også i min egen forretning.

Peter Seestedt Weikop

Freelance Digital Marketing Specialist
Glen Mandsberg - firma logo
Vi valgte TimeOps efter at have set på en del tidsregistreringssystemer. TimeOps er meget enkelt system og onboarding processen var meget nem. Det hele virker gennemarbejdet og rapporteringen er helt perfekt for os.

Glen Mandsberg

CEO og stifter
Lasse Baungaard - firma logo
Vi havde brug for et system til at håndtere registreringen af den tid vi rent faktisk bruger på kundeopgaver, også på tværs af teamet. Mange andre systemer indeholder ofte en masse andre funktioner som vi slet ikke har brug for. TimeOps er derimod nemt at bruge, og gør at vi ikke skal bruge unødigt meget tid på timeregistreringen. Det er blevet en naturlig del af den daglige arbejdsgang, som det ville være svært at undvære.

Lasse Baungaard

Partner
Arvin Aliari - firma logo
Vi har valgt at anvende TimeOps.dk fordi det simpelthen er det er den mest simple og intuitive app til registrering af tid som vi har prøvet (og det er efterhånden en del). Det skaber værdi for os, idet at vi får indsigt i vores faktiske tidsforbrug, hvilket hjælper os til bedre at estimere priser og få betaling vores arbejde. (Og det er ret væsentligt som selvstændig).

Arvin Aliari

Indehaver // Digital schweizerkniv
Michael Bredahl - firma logo
Jeg har brugt Timedocter i mange år, med flere internationale medarbejdere, men rapporteringen er besværlig, og skal hentes i f.eks. Excel, for derefter at filtrere. Hos TimeOps fandt jeg de filtre indbygget online. Og så er prisen selvfølgelig også bedre. Jeg har indtil videre kun kørt med gratisudgaven, og den lever fuldt op til de behov jeg har, men jeg kan sagtens se fordelen i, at blive betalt bruger.

Michael Bredahl

Teknisk SEO Specialist