Timeregistrering

 

Timeregistrering kan hjælpe dig i din virksomhed med, at få et overblik over alle de ting som i render og laver. Det kan give jer et bedre overblik over jeres hverdag. Men det kan også bruges i forretningen, som faktureringsgrundlag til jeres kunder ligesom, at det kan bruges i forbindelse med lønudbetalingen til jeres medarbejdere.

Hvis i arbejder med tilbudsopgaver i jeres virksomhed, så giver det endnu mere mening at have timeregistrering. Det gør det nemlig muligt for jer, at udregne hvor profitable jeres tilbud har været, og om i skal justere jeres estimater i fremtiden, så virksomheden kan blive ved med at skabe overskud.

Timeregistrering kan således bruges til mange forskellige aspekter, når man skal drive en sund forretning.

Timeregistrering på forskellige måder

Der findes efterhånden mange forskellige måder at lave sin timeregistrering på.

Inden for håndværksfag er det meget almindeligt, at gøre brug af ugesedler. Et simpelt stykke papir med møde og gå tid på. Mange ugesedler har også plads til at skrive sin pause tid. Man udfylder så en række pr dag i ugen, hvorefter man så skal aflevere sedlen på kontoret. Kontorarbejderen skal så derefter indtaste timerne i alle de forskellige systemer hvor timeantallet skal bruges, om det er i fx. et ERP system eller i lønprogrammet.

ExcelTimeregistrering i Excel

Et andet ofte brugt værktøj til timeregistrering er Excel. Mange virksomheder, især mere digitale af slagsen, bruger tit et Excel ark til, at registrere det hele. Excel kan være en rigtig god løsning for mange, hvis man altså formår at få sat system i sit ark. Det bliver nemlig vigtigt at få gemt tingene på en rigtig og hensigtsmæssig måde, så det bliver nemt at søge i i fremtiden, men også, så det er nemt at forstå. Det gode ved Excel er at registreringerne allerede er digitale. Mange systemer tillader nemlig, at man kan importere registreringer fra Excel eller CSV filer. Det gør det meget nemmere for kontormedarbejderen, som skal sende faktura og udbetale løn. Dertil så findes der også mange skabeloner ude på nettet som er lige til at hente og gå i gang

Timeregistreringssystemer

Slutteligt så er der selvfølgelig også mange forskellige digitale løsninger, som alle sammen prøver at løse problemet med tidsregistrering, som er, at det ofte er alt for besværligt, og man derfor ikke får det gjort.

De mange forskellige timeregistreringssystemer har alle sammen forskellige idéer og tilgange til hvordan man kan, og bør gøre det. Det ses tydeligt, hvis man ser skærmbilleder fra de forskellige programmer, eller får oprettet en test konto. Mange af systemerne kan utrolig mange ting, og har rigtig mange integrationer til både lønsystemer og økonomiprogrammer.

Hvad der er den rigtige løsning, kommer helt an på hvad for en type virksomhed, man driver. Excel kan for mange være den helt rigtige løsning. Excel er dog ofte meget besværligt, at arbejde med på telefonen. Derfor er Excel ikke en brugbar løsning, hvis man ofte er ude, og gerne vil have registreret sin tid med det samme. På samme måde så giver ugesedler ofte merarbejde, til den der skal indtaste tiden i de forskellige systemer efterfølgende.

Timeregistreringssystemerne har ofte løst begge problemer ved at have en app til telefonerne, så bliver registreringerne digitale med det samme, lige meget hvor du er henne.

Find et system til jeres timeregistrering på forhånd

Når man skal til at gøre brug af timeregistrering, skal man gerne have fundet et system til, hvordan man skal kategorisere ens registreringer. Når Tommy møder på arbejde klokken 9 og går hjem klokken 17, er det så nok, at han skriver, at han har arbejdet for Føtex på Amagerbrogade hele dagen? Måske skal vi vide lidt mere, har han fx trukket strømkabler inde i kølerummet eller ved elektronikafdelingen? Eller skal vi ned på et helt fint niveau og vide, at han har trukket 220V kabler i elektronikafdelingen mellem 9 og 12, og brugt tiden fra 12:30 til 17 på at trække 400V kabler?

Når man først ved noget om, hvor opdelt ens registreringer skal være, så bliver det langt nemmere at finde den rigtige løsning. Hvis det er nok, at Tommy skriver “Føtex – Amagerbrogade” så kan timesedler eller Excel være helt fint. Men hvis nu Tommy arbejder med IT, og har flere projekter for en enkelt kunde, så skal der måske mere opdeling til, og det kan de fleste timeregistreringssystemer allerede


I TimeOps har vi en helt simpel tilgang til, hvordan timeregistrering skal gøres. Det skal være så nemt, at man slet ikke tænker over det, og i forhold til

kategorisering så er der mulighed for at have mange projekter for en kunde ligesom, at man kan tilknytte en kommentar til hver registrering. Men du kan læse mere om hvordan TimeOps fungere lige her