Image

Timeregistrering - Hvad er timeregistrrering?

Timeregistrering er, helt simpelt, at holde øje med hvor lang tid der går med forskellige opgaver. Om der er tiden, der går med at vaske tøj, eller tiden der går med at udvikle en app for en kunde, er ligemeget. 

Idéen bag timeregistrering er, at man efterfølgende kan skabe sig et overblik over, hvor lang tid en komplet opgave har taget. Erhvervsmæssigt er det meget almindeligt, at give tilbud hvor man har indregnet, at der skal bruges et vist antal timer. Uden timeregistrering kan man ikke udregne, om ens tilbud var lønsomt, eller har givet underskud på timefronten.

Hvis man som virksomhed indfører timeregistrering, er det derfor vigtigt, at inkludere alle dine medarbejdere, og at de husker at registrere deres timer. Ellers vil overblikket ikke kunne give det fulde billede

Hvad er fordelene ved timeregistrering?

Når i som virksomhed vælger at gøre brug af timeregistrering, så kommer det med nogle fordele: 

For det første vil i som virksomhed kunne lave hurtig og præcis fakturering til jeres kunder, i forbindelse med opgaver på timebasis. Det betyder, at i som virksomhed ikke kommer til, at underfakturere pga. en medarbejders forkerte estimat. Men det betyder også, at kunden får en korrekt faktura, og derfor oftere vil blive til en loyal kunde, der vender tilbage. 

Hvis i som virksomhed gør brug af timelønnede medarbejdere, så vil i også kunne bruge timeregistrering til at sikre, at i laver korrekt lønudbetaling hver måned. Det opfordre derfor medarbejderen til at få indleveret alle deres timer. Hvis man bruger timeregistrering til lønudbetaling, så kan det være en god idé, at have interne projekter, som ufakturerbar tid kan registreres på.

Slutteligt, hvis i vælger at gøre brug af et digitalt system til at indsamle timer, så slipper i for ugesedler, og lignende. Det betyder at informationen omkring timeforbrug vil løbe hurtigere rundt i jeres virksomhed. 

Hvad er ulemperne ved timeregistrering

Timeregistrering kan nemt tage overhånd, og man skal passe på med ikke at skabe en micro-management kultur, hvor alt bliver overvåget. Det kan nemlig, meget hurtigt, skabe et dårligt arbejdsmiljø, og det går altid ud over dine medarbejders arbejdsglæde. 

Hvordan fungere timeregistrering?

Det er helt op til jer, hvordan i vil kører timeregistrering. Mange erhverv arbejder stadig med fysiske ugesedler. Ugesedler blev tidligere ofte brugt af håndværkere. En ugeseddel er et stykke papir, hvorpå man notere sine arbejdstider. Når ugen er slut, så skal sedlen afleveres på kontoret. 

Som digitaliseringen er blevet en stadig større del af arbejdsdagen, så har registrering i et Excel-ark vundet en del indpas. Her kan man nemlig tilpasse sit ark, så det passer 100% ind i jeres virksomhed. Indlevering og opbevaring af Excel-ark skal dog ofte køres med hård hånd, med velstruktureret opbevaring, ellers kan det hurtigt blive besværligt at finde rundt i gamle registreringer. En af de gode ting ved at bruge Excel til registrering af jeres tid er dog, at mange systemer i dag tillader, at i kan importere registreringerne direkte, fx til lønsystemer. 

Slutteligt gør mange virksomheder brug af digitale systemer. Her foregår det hele digitalt, ofte igennem et program installeret på computeren eller som kører oppe i skyen. Fordelene ved at bruge et sådant system er, at data og information flyder frit rundt i hele virksomheden. Her skal man ikke huske og indlevere sin ugeseddel eller Excel ark. Derudover så kan disse systemer ofte integreres direkte med andre systemer, som fx regnskabsprogrammer eller lønsystemer. Det betyder, at der skal bruges mindre tid på administrativt arbejde, ligesom at mængden af fejl reduceres betydeligt. 

Et af de problemer, der ofte kommer med digital tidsregistrering, er mængden af de funktioner som systemerne tilbyder. De har ofte en overflod af funktioner, som desværre ender med at skabe mere forvirring, end gavn, blandt dine ansatte, som egentlig kun skal kunne registrere timer. 

TimeOps - Dit digitale, online timeregistreringssystem

TimeOps er digitalt system til timeregistrering. Idéen bag TimeOps har fra starten været, at det skal være så nemt som overhovedet muligt, at få registreret timer. TimeOps fungere direkte fra din browser, hvor du har adgang til alle funktionerne, du skal derfor ikke installere et program på din computer for at komme i gang. Derudover så kommer systemet også i form af en app til både iOS og Android, så du kan få registreret, når du er på farten, eller bare ikke lige er i nærheden af din computer. Men du kan læse mere om hvordan TimeOps fungere lige her