Arbejdstid: artikel

Ungarbejder regler arbejdstid

Reglerne om arbejdstid for ungearbejdere skelner mellem, om de unge går i skole eller ej, og varierer efter de unges alder. Arbejdstid for ungearbejdere: Daglig hviletid for ungearbejdere: Ugentligt fridøgn for ungearbejdere: Kilde: Arbejdstilsynet
Ungarbejder regler arbejdstid fremhævet billede

Reglerne om arbejdstid for ungearbejdere skelner mellem, om de unge går i skole eller ej, og varierer efter de unges alder.

Arbejdstid for ungearbejdere:

 • Børn under 13 år må normalt ikke arbejde for en arbejdsgiver.
 • 13-14-årige må højst arbejde to timer på skoledage og syv timer i ferier. Den ugentlige arbejdstid må ikke overstige 12 timer i uger med skoledage og 35 timer i uger, hvor der slet ikke er skole.
 • Elever i alderen 15-17 år, der stadig er indskrevet i skolen, må arbejde otte timer om dagen på dage, hvor der ikke er skole. Den ugentlige arbejdstid må ikke overstige 12 timer i uger, hvor der er skoleundervisning, og 40 timer i uger, hvor der ikke er skoleundervisning.
 • Arbejdstiden for 15-17-årige, der ikke længere er indskrevet i skolen, må ikke overstige den normale arbejdstid for voksne, der er beskæftiget inden for samme erhverv. Arbejdstiden må dog aldrig overstige otte timer om dagen og 40 timer om ugen.

Daglig hviletid for ungearbejdere:

 • Alle personer i alderen 13-17 år, der stadig er indskrevet i skolen, skal have en sammenhængende hvileperiode på mindst 14 timer om dagen. Desuden må disse personer ikke arbejde i tidsrummet fra kl. 20.00 til kl. 6.00 om morgenen.
 • 15- og 17-årige, der ikke længere går i skole, skal have en sammenhængende daglig hvileperiode på mindst 12 timer. Som udgangspunkt bør de ikke arbejde fra kl. 20.00 til kl. 6.00 om morgenen. Undtagelser fra denne regel kan f.eks. omfatte unge, der arbejder med omdeling af dagblade fra kl. 5 om morgenen.
 • Hvis den daglige arbejdstid overstiger 4,5 timer, skal alle unge have en pause på mindst 30 minutter.

Ugentligt fridøgn for ungearbejdere:

 • Elever i alderen 13-17 år, som stadig er indskrevet i skolen, skal have to sammenhængende fridage inden for hver periode på syv dage. En af disse fridage skal typisk omfatte søndag.
 • 15-17-årige, der ikke længere er indskrevet i skolen, skal normalt have to på hinanden følgende fridage inden for hver periode på syv dage. Reglen kan dog fraviges på visse betingelser i landbruget og i sundhedssektoren.

Kilde: Arbejdstilsynet

Vil du have mere ud af din arbejdstid?

Kender du følelsen af manglende overblik og overskud? Ved du om der er spildtid eller ineffektiv tid i din dag? Det er et spørgsmål som er meget svært at svare nøjagtigt på, med mindre man tracker sin tid med en vis præcision.

For at få mere ud af din tid, kræver det at du skabe en troværdig indsigt og overblik over hvordan du anvender din tid. Her bliver det tydeligt hvornår du er effektiv og hvornår du ikke er, og på den måde kan du blive opmærksom på hvordan du kan planlægge din dag bedre.

Derfor bør du tidsregistrer din arbejdstid

 • Få overblik, indsigt og forståelse for dit tidsforbrug
 • Bliv bedre til at planlægge og projektere dine opgaver
 • Giv teamet en solid forståelse af dine arbejdsopgaver
 • Identificere effektiv og ineffektiv tid i løbet af din dag
 • Øget effektivitet og mere fokuseret indsats
 • Præcis dokumentation af arbejdsprocess
😮‍💨
😰
TimeOps mobil app user interface

I vores verden, er tiden den mest uvurderlige ressource du har! Derfor er det vigtigt at have en solid forståelse for hvordan du bruger tiden.

Det har vi hos TimeOps gjort intuitivt, nemt og hurtigt! Vi registrere, organisere og opbevarer din tid til når du skal bruge den.

Image
Morten R.Founder & CEO

Hvad er TimeOps?

TimeOps er et intuitivt og simpel system til tidsregistrering. Via browseren eller din smartphone kan du hurtig, nemt og helt gratis få overblik over hvordan du bruger din tid

Hvordan virker TimeOps?

TimeOps systemet har indbygget en række gennemarbejdet funktioner som sikre du kan tracke din tid, på din opgaver du nu måtte have i løbet af din dag.

TimeOps sikre at opbevare din registreret tid og præsentere det for dig overskueligt når du har brug for det. Det tager 5 min så er du superbruger, så hvofor ikke prøve selv, du har intet at miste og tid at vinde! 🤩

Helt uden prøveperiode, kreditkort og alt det kedelige
Opret en gratis konto