Arbejdstid: artikel

Nedsat arbejdstid i seniorordningen

Seniorordningen giver mulighed for nedsat arbejdstid som en mulighed for de ansatte. Dette kan være en god måde at reducere stress og forbedre balancen mellem arbejdsliv og privatliv. Det kan også være en god måde at gå på pension på. Der er et par ting, du skal være opmærksom på, hvis du overvejer nedsat arbejdstid.
Nedsat arbejdstid i seniorordningen fremhævet billede

For at får nedsat arbejdstid i seniorordningen, er det første skal du sikre dig, at dit job kan rumme nedsat arbejdstid. For det andet skal du være sikker på, at du stadig kan opfylde dine økonomiske forpligtelser. Og for det tredje skal du sikre dig, at du stadig er i stand til at forblive aktiv og engageret i dit arbejde.

Hvad går seniorordningen ud på?

Hvis du har et godt arbejdsforhold til din arbejdsgiver, kan du måske forhandle en seniorordning – det vil sige, at du fortsætter din ansættelse på nye, gensidigt aftalte vilkår. Normalt er der et krav om en minimumsalder på 60 år, men det er altid værd at drøfte dine muligheder med din arbejdsgiver. Seniorordninger kan skræddersyes til dine individuelle behov og præferencer.

Hvornår har man ret til seniorordning?

Som ansat, der nærmer sig pension, er du berettiget til anciennitetsdage fra det kalenderår, du fylder 60 år. Disse dage kan helt eller delvist konverteres til en kontant bonus eller en ekstra pensionsudbetaling, afhængigt af din alder.

Hvor mange seniordage har man som 60 årig?

Hvis du fortsætter med at arbejde efter det fyldte 60. år, har du stadig ret til 4 årlige anciennitetsdage. Pleje- og pædagogmedhjælpere på botilbud har dog ret til 5 anciennitetsdage fra det år, de fylder 58 år, og antallet af dage stiger ikke yderligere.

Vil du have mere ud af din arbejdstid?

Kender du følelsen af manglende overblik og overskud? Ved du om der er spildtid eller ineffektiv tid i din dag? Det er et spørgsmål som er meget svært at svare nøjagtigt på, med mindre man tracker sin tid med en vis præcision.

For at få mere ud af din tid, kræver det at du skabe en troværdig indsigt og overblik over hvordan du anvender din tid. Her bliver det tydeligt hvornår du er effektiv og hvornår du ikke er, og på den måde kan du blive opmærksom på hvordan du kan planlægge din dag bedre.

Derfor bør du tidsregistrer din arbejdstid

  • Få overblik, indsigt og forståelse for dit tidsforbrug
  • Bliv bedre til at planlægge og projektere dine opgaver
  • Giv teamet en solid forståelse af dine arbejdsopgaver
  • Identificere effektiv og ineffektiv tid i løbet af din dag
  • Øget effektivitet og mere fokuseret indsats
  • Præcis dokumentation af arbejdsprocess
😮‍💨
😰
TimeOps mobil app user interface

I vores verden, er tiden den mest uvurderlige ressource du har! Derfor er det vigtigt at have en solid forståelse for hvordan du bruger tiden.

Det har vi hos TimeOps gjort intuitivt, nemt og hurtigt! Vi registrere, organisere og opbevarer din tid til når du skal bruge den.

Image
Morten R.Founder & CEO

Hvad er TimeOps?

TimeOps er et intuitivt og simpel system til tidsregistrering. Via browseren eller din smartphone kan du hurtig, nemt og helt gratis få overblik over hvordan du bruger din tid

Hvordan virker TimeOps?

TimeOps systemet har indbygget en række gennemarbejdet funktioner som sikre du kan tracke din tid, på din opgaver du nu måtte have i løbet af din dag.

TimeOps sikre at opbevare din registreret tid og præsentere det for dig overskueligt når du har brug for det. Det tager 5 min så er du superbruger, så hvofor ikke prøve selv, du har intet at miste og tid at vinde! 🤩

Helt uden prøveperiode, kreditkort og alt det kedelige
Opret en gratis konto