Arbejdstid: artikel

Forskudt arbejdstid

Forskudt arbejdstid betyder at medarbejderens arbejdstid afviger fra den normale arbejdstid til hverdag. Forskudt arbejdstid er ikke reguleret af lovgivning. Her er det overenskomsten der følges hvis medarbejderne er dækket, ellers er det en aftale mellem arbejdsgiver og arbejdstager omkring hvordan arbejdstidens planlægges og aflønnes. Er der indgået aftal om overenskomst på arbejdspladsen, kan medarbejder aftale den forskudte arbejdstid med
Forskudt arbejdstid fremhævet billede

Forskudt arbejdstid betyder at medarbejderens arbejdstid afviger fra den normale arbejdstid til hverdag.

Forskudt arbejdstid er ikke reguleret af lovgivning. Her er det overenskomsten der følges hvis medarbejderne er dækket, ellers er det en aftale mellem arbejdsgiver og arbejdstager omkring hvordan arbejdstidens planlægges og aflønnes.

Er der indgået aftal om overenskomst på arbejdspladsen, kan medarbejder aftale den forskudte arbejdstid med dem. Her et uddrag:

 • Industriens Overenskomst 
 • Industriens Funktionæroverenskomst 
 • Træets Overenskomst 
 • Emballageoverenskomsten 
 • Fællesoverenskomsten 
 • Transport- og Logistikoverenskomst (ATL).

Vi anbefaler altid I skal tjekke de overenskomster, jeres medarbejdere er omfattet af.

Godtgørelse for forskudt arbejdstid.

Som arbejdsgiver skal man betale specielle satser for den gene det måtte medfører for medarbejderen at udfører arbejdet uden for den regulære arbejdstid. Disse stats er fastsat hvis medarbejderne er dækket af en overenskomst, og som regel lavere end overtidssatserne.

Varskotillæg

Dækket af en overenskomst har de ansatte i visse tilfælde krav på varsling 1-3 dage før der skal arbejdes forskudt, eller arbejdes når det er søn- og helligdage. Vis ikke skal der ydes det man kalder et varskotillæg for manglende rettidig omhu i forbindelses med varsling.

Såvel forskydning af arbejdstiden som arbejde på søn- og helligdage skal i visse tilfælde varsles (fx 1-3 dage forinden), eller der skal ydes varskotillæg for manglende varsel.

Vil du have mere ud af din arbejdstid?

Kender du følelsen af manglende overblik og overskud? Ved du om der er spildtid eller ineffektiv tid i din dag? Det er et spørgsmål som er meget svært at svare nøjagtigt på, med mindre man tracker sin tid med en vis præcision.

For at få mere ud af din tid, kræver det at du skabe en troværdig indsigt og overblik over hvordan du anvender din tid. Her bliver det tydeligt hvornår du er effektiv og hvornår du ikke er, og på den måde kan du blive opmærksom på hvordan du kan planlægge din dag bedre.

Derfor bør du tidsregistrer din arbejdstid

 • Få overblik, indsigt og forståelse for dit tidsforbrug
 • Bliv bedre til at planlægge og projektere dine opgaver
 • Giv teamet en solid forståelse af dine arbejdsopgaver
 • Identificere effektiv og ineffektiv tid i løbet af din dag
 • Øget effektivitet og mere fokuseret indsats
 • Præcis dokumentation af arbejdsprocess
😮‍💨
😰
TimeOps mobil app user interface

I vores verden, er tiden den mest uvurderlige ressource du har! Derfor er det vigtigt at have en solid forståelse for hvordan du bruger tiden.

Det har vi hos TimeOps gjort intuitivt, nemt og hurtigt! Vi registrere, organisere og opbevarer din tid til når du skal bruge den.

Image
Morten R.Founder & CEO

Hvad er TimeOps?

TimeOps er et intuitivt og simpel system til tidsregistrering. Via browseren eller din smartphone kan du hurtig, nemt og helt gratis få overblik over hvordan du bruger din tid

Hvordan virker TimeOps?

TimeOps systemet har indbygget en række gennemarbejdet funktioner som sikre du kan tracke din tid, på din opgaver du nu måtte have i løbet af din dag.

TimeOps sikre at opbevare din registreret tid og præsentere det for dig overskueligt når du har brug for det. Det tager 5 min så er du superbruger, så hvofor ikke prøve selv, du har intet at miste og tid at vinde! 🤩

Helt uden prøveperiode, kreditkort og alt det kedelige
Opret en gratis konto