Arbejdstid: artikel

Corona test i arbejdstiden

Efterhånden som coronavirus-pandemien fortsætter med at sprede sig, kræver flere og flere arbejdsgivere, at deres ansatte bliver testet for virussen. Det kan dog ofte være svært for medarbejdere, der arbejder om dagen og ikke har tid til at tage hen til et testcenter.
Corona test i arbejdstiden fremhævet billede

Heldigvis er der nogle få virksomheder, der nu tilbyder testning for coronavirus på stedet. Dette er en god mulighed for medarbejdere, der ønsker at blive testet, men som ikke har tid til at gøre det uden for arbejdstiden.

Test på stedet er en god måde for arbejdsgiverne at holde deres medarbejdere sikre og sunde, og det er også en god måde for medarbejderne at få foretaget de nødvendige test uden at skulle tage fri fra arbejdet.

Kan min arbejdsgiver forlange, at jeg får lavet en coronavirus test?

Nej. Arbejdsgivere har ikke ret eller juridisk beføjelse til at kræve, at en medarbejder skal undersøges for corona-virus. Fra 1. februar 2022 kunne arbejdsgivere ikke længere kræve at medarbejdere skulle lade sig teste for Covid-19, da myndighederne ikke længere klassificerede det som en samfundskritisk sygdom. Det samme gælder for visning af coronapas.

Det kan dog ikke afvises at vi igen står i en anden situation, og myndighederne igen betegner det som en samfundskritisk sygdom, og derfor kan pålægge medarbejderen at blive testet for covid-19.

Skal jeg testes i arbejdstiden når min arbejdsgiver vil have at jeg skal testes?

Hvis du siger ja til at blive testet efter ønske fra din arbejdsgiver, skal det som udgangspunkt ske inden for normal arbejdstid. Kan det ikke lade sig gøre inden for arbejdstiden, skal du modtage økonomisk kompensation hvis du testes uden for arbejdstiden efter ønske herom fra arbejdsgiveren.

Kan jeg få kørselsgodtgørelse når jeg hver anden dag er pålagt at skulle testes på et testcenter 30 km. væk?

Hvis du testes efter ønske fra arbejdsgiver, er der tale om almindeligt arbejde. Derfor vil du naturligvis være dækket af arbejdspladsens normale retningslinjer der gør sig gældende for kørselsgodtgørelse.

Vil du have mere ud af din arbejdstid?

Kender du følelsen af manglende overblik og overskud? Ved du om der er spildtid eller ineffektiv tid i din dag? Det er et spørgsmål som er meget svært at svare nøjagtigt på, med mindre man tracker sin tid med en vis præcision.

For at få mere ud af din tid, kræver det at du skabe en troværdig indsigt og overblik over hvordan du anvender din tid. Her bliver det tydeligt hvornår du er effektiv og hvornår du ikke er, og på den måde kan du blive opmærksom på hvordan du kan planlægge din dag bedre.

Derfor bør du tidsregistrer din arbejdstid

  • Få overblik, indsigt og forståelse for dit tidsforbrug
  • Bliv bedre til at planlægge og projektere dine opgaver
  • Giv teamet en solid forståelse af dine arbejdsopgaver
  • Identificere effektiv og ineffektiv tid i løbet af din dag
  • Øget effektivitet og mere fokuseret indsats
  • Præcis dokumentation af arbejdsprocess
😮‍💨
😰
TimeOps mobil app user interface

I vores verden, er tiden den mest uvurderlige ressource du har! Derfor er det vigtigt at have en solid forståelse for hvordan du bruger tiden.

Det har vi hos TimeOps gjort intuitivt, nemt og hurtigt! Vi registrere, organisere og opbevarer din tid til når du skal bruge den.

Image
Morten R.Founder & CEO

Hvad er TimeOps?

TimeOps er et intuitivt og simpel system til tidsregistrering. Via browseren eller din smartphone kan du hurtig, nemt og helt gratis få overblik over hvordan du bruger din tid

Hvordan virker TimeOps?

TimeOps systemet har indbygget en række gennemarbejdet funktioner som sikre du kan tracke din tid, på din opgaver du nu måtte have i løbet af din dag.

TimeOps sikre at opbevare din registreret tid og præsentere det for dig overskueligt når du har brug for det. Det tager 5 min så er du superbruger, så hvofor ikke prøve selv, du har intet at miste og tid at vinde! 🤩

Helt uden prøveperiode, kreditkort og alt det kedelige
Opret en gratis konto