Arbejdstid: artikel

11 Timers reglen

11 timers reglen betyder af du som ansat skal havde 11 timers sammenhængende hvileperiode for hver 24 timer. Dette gælder for alle over 18 år, yngre end 18 år har krav på 12 timers sammenhængende hvilkeperiode i døgnet og flere krav om maks arbejdstid. Der findes dog både nedsat hvileperiode og direkte undtagelser som du kan læse om her.

Nedsat hvileperiode

Da der er flere erhverv der kan være presset på 11 timers reglen, når det kommer til arbejdstid, er derfor lavet en Nedsat hvileperiode. Den nedsatte hvileperiode betyder at 11 timers reglen kan nedsættes til 8 timer, dog kun ved særlige omstændigheder og i begrænset periode – se listen nedenfor.

 • Virksomheder der kører med Flerholdskifte – både ordinært og ekstra ordinært holdskifte.
 • I landbrugsarbejde kan hvileperioden være nedsat i maks 30 dage på et kalenderår.
 • Hvis en virksomhed skal lave årsregnskab, statusopgørelse eller har udsalg må hvileperioden nedsættes dog maks i 14 dage på et kalenderår.
 • Virksomheder der driver lager eller butik må nedsætte hvileperioden de sidste 14 dage op til juleaften. (Juleræs)
 • Kulturelle arrangementer og mødevirksomheder hvor arbejdet er mest hensigtsmæssigt i aftentimerne kan nedsætte 11 timers reglen (hvileperioden), dog højst i 20 gange i et kalenderår.

Undtagelser

Der er visse undtagelser for 11 timers reglen og generelt hvileperioden.

 • Hvis arbejdet kan udføres i den ansattes hjem gælder hvileperioden ikke.
 • Arbejder du i din arbejdsgivers private husholding gælder hvileperioden ikke.
 • Er du i familie med din arbejdsgiver og bor i samme husstand er der heller ikke krav om hvileperiode eller 11 timers reglen.
 • Er du agent eller repræsentant og arbejder uden for virksomhedens faste arbejdsted frafalder kravet også.
 • Personer der primært udfører ledende arbejde og som ikke skal følge de ansatte de leder eller følger en fastlagt arbejdsturnus, er heller ikke underlagt krav om 11 timers reglen.
 • Personer i overordnede selvstændige stillinger med specialviden der er omfattet af dette bilag  er ikke underlagt hvileperioden.

Se også: 48 timers reglen

Kilder: Arbejdstilsynet

Værktøjer til din arbejdstid

Vi hjælper dig med din tid
Se det aktuelle ugenummer og oversæt mellem datoer og ugenumre på timeops.dk.

Uge nr.

Vi har en helt gratis, og total konto fri nedtæller du frit kan bruge. Vi har også lav en Infoskærm nedtæller du kan bruge på kontoret

Nedtælling

TimeOps Stopur gør det nemt for dig at tracke tiden efter behov med simpel start stop funktion

Gratis Stopur

Med vores arbejdstidsberegner kan du beregne hvor mange arbejdsdage der er mellem 2 datoer

Arbejdstids­beregner

Vil du have mere ud af din arbejdstid?

Kender du følelsen af manglende overblik og overskud? Ved du om der er spildtid eller ineffektiv tid i din dag? Det er et spørgsmål som er meget svært at svare nøjagtigt på, med mindre man tracker sin tid med en vis præcision.

For at få mere ud af din tid, kræver det at du skabe en troværdig indsigt og overblik over hvordan du anvender din tid. Her bliver det tydeligt hvornår du er effektiv og hvornår du ikke er, og på den måde kan du blive opmærksom på hvordan du kan planlægge din dag bedre.

Derfor bør du tidsregistrer din arbejdstid

 • Få overblik, indsigt og forståelse for dit tidsforbrug
 • Bliv bedre til at planlægge og projektere dine opgaver
 • Giv teamet en solid forståelse af dine arbejdsopgaver
 • Identificere effektiv og ineffektiv tid i løbet af din dag
 • Øget effektivitet og mere fokuseret indsats
 • Præcis dokumentation af arbejdsprocess
😮‍💨
😰
TimeOps mobil app user interface

I vores verden, er tiden den mest uvurderlige ressource du har! Derfor er det vigtigt at have en solid forståelse for hvordan du bruger tiden.

Det har vi hos TimeOps gjort intuitivt, nemt og hurtigt! Vi registrere, organisere og opbevarer din tid til når du skal bruge den.

Image
Morten R.Founder & CEO

Hvad er TimeOps?

TimeOps er et intuitivt og simpel system til tidsregistrering. Via browseren eller din smartphone kan du hurtig, nemt og helt gratis få overblik over hvordan du bruger din tid

Hvordan virker TimeOps?

TimeOps systemet har indbygget en række gennemarbejdet funktioner som sikre du kan tracke din tid, på din opgaver du nu måtte have i løbet af din dag.

TimeOps sikre at opbevare din registreret tid og præsentere det for dig overskueligt når du har brug for det. Det tager 5 min så er du superbruger, så hvofor ikke prøve selv, du har intet at miste og tid at vinde! 🤩

Helt uden prøveperiode, kreditkort og alt det kedelige
Opret en gratis konto