Optimer din vigtigste ressource; Tid! ⏰

Udgivet den: 10. marts 2022
Opdateret: 10. marts 2022

Jeg tror det er de fleste, der kan tilslutte sig ønsket om, at få mere tid i deres hverdag. Ville du ikke gerne bruge mere tid på det, der betyder noget for dig?

Med det ønske i rygsækken, udsprang næste tanke så. Hvordan anvender jeg egentlig min egen tid hver dag? Kunne der være noget at spare eller optimere? Hvad nu hvis jeg skulle dokumentere hvordan, jeg bruger min tid overfor en arbejdsgiver eller en kunde?

Hvordan kom jeg igang med at tidsregistrerer?

Jeg er i dag selvstændig og iværksætter. Min rejse startede allerede tilbage i 2012, hvor jeg hjalp min far med, at lave noget arbejde i haven. Han spurgte om ikke jeg kunne lave et Excel ark over, hvor meget tid jeg havde brugt, så jeg kunne få nogle lommepenge. Jeg gik selvfølgelig i gang med det samme. Excel arket blev udvidet af flere omgange indtil det havde en masse funktioner. 

I 2015 stiftede jeg virksomheden MR Freelance, hvor jeg leverede IT-konsulent ydelser på timebasis. Jeg fik derfor endnu en gang brug for at holde øje med mit tidsforbrug.

I 2016 fik jeg et studiearbejde i forbindelse med min uddannelse til Datamatiker. Studiearbejdet gik ud på at lave softwareudvikling for forskellige kunder, der blev faktureret ud fra timeforbruget. Her gjorde vi brug af et af de store danske tidsregistreringssystemer, og det var ikke nogen særlig god oplevelse.

På studiet stiftede jeg med 3 studiekammerater it-virksomheden Hexio. Her leverede vi programmering på timebasis, og en af it-systemerne, et sagsstyringssystem til konserveringsbranchen, fik også indbygget tidsregistrering, men det blev aldrig rigtig taget i brug. 

Tidsregistrering har derfor længe været en del af min arbejdsdag, og jeg har prøvet utrolig mange måder, at registrere på, og mange forskellige systemer, og der var aldrig noget jeg var helt tilfreds med. Idéen bag TimeOps har derfor simret i mange år, og nu bygger vi så Danmarks bedste timeregistreringssystem

Hvorfor bør du tidsregistrerer?🤷‍♂️

Hvis du ikke timeregistrerer, kan jeg jo spørge dig, om du helt præcist kan gøre rede for følgende for den sidste måned:

  • Hvilke projekter har du arbejdet på?
  • Datoer og tidspunkter du har arbejdet på projekterne?
  • Udspecificeret og samlet tidsforbrug ?

Det er en decideret umulig opgave, at huske udefra hukommelsen, især hvis man jonglerer mellem flere projekter. Det er de færreste mennesker, der har så god plads i hukommelsen, at de kan huske og kortlægge tidsforbrug med sådan en præcision uden, at anvende en eller anden form for system. 

Med tidsregistrering får du bla. følgende fordele:

  • Øget effektivitet
  • Præcis Fakturering af arbejdstid
  • Præcis rapportering og dokumentation
  • Højere grad af overblik og indsigt
  • Forbedret strukturering og planlægning

Læs mere om fordelene her

Med en god timeregistreringsrutine i din virksomhed, vil du kunne skabe et solidt overblik, og god indsigt i hvor, og hvordan, dine arbejdstimer bliver brugt. Med disse data er der grundlag for at øge effektiviteten og kunne lave en mere nøjagtig fakturering.

Hvem bør anvende timeregistrering?

Kort sagt, Alle, men især dem som laver projektorienteret arbejde, og/eller ønsker indsigt og overblik over deres tid. Der hvor behovet nok er størst er i virksomheder, hvor ⏱ =  💰 Her kan der være flere årsager til, at tidsregistrere. Det kan være du, er selvstændig eller freelancer. Det kan være du har ansatte, som arbejder på projekter for dig, og deres tid skal faktureres til kunden, og medarbejderen aflønnes. Det kan være kunden stiller krav, om dokumentation for tidsforbruget på projektet. Uanset om du er chef, leder, freelancer eller medarbejder kan du med god timeregistrering til enhver tid dokumentere, hvordan du har brugt din tid.

Læs mere om hvem der bør tidsregistrerer

Hvornår bør jeg Timeregistrere?

Det kan være svært, at argumentere for hvornår man ikke skal registrere sin tid, fordi data kan du altid bruge. Især hvis du gerne vil optimere dig selv og dine arbejdsprocesser. Det største behov for timeregistrering opstår dog ved større opgaver og projekter, både på grund af tidshorisonten, men også fordi det ofte involvere mange forskellige opgaver. Uanset om det er timebetalt, eller et fastpris projekt, giver det din kunde gennemsigtighed, hvis de kender tidsforbruget, og dig selv en idé om projektets lønsomhed. I begge scenarier siger din registrering noget om hvor effektiv du har været, og ikke mindst hvad projektet har krævet af ressourcer.  

TimeOps har gjort tidsregistrering nemt!

Hos TimeOps er vores primære fokus, at gøre det så nemt som muligt for dig, at tracke din tid. Vi sikre et lækkert overblik over dine registreringer, og har gjort det nemt, at filtrere og rapportere din tidsregistrering. Ikke nok med det, så har TimeOps også en app, så du kan holde styr på tiden, når du er på farten, og det bedste af det hele er, at alt dette er helt gratis.

Prøv tidsregistrering og få styr på tiden.

Hos TimeOps synes vi, at alle skal kunne holde styr på deres tid uden omkostninger. Derfor er alle grundfunktionerne helt gratis. Det betyder, at du har god tid til at komme ind i en god og sund tidsregistrerings rytme.

Optimer din tid med TimeOps helt gratis