FAQ: Ofte stillet spørgsmål

Hvor mange timer er der på et år?

På et år er der i alt 8.765,81277 timer. 1 år = 365,25 dage | 1 år = 52,177457 uger (år / skudår) | 1 "Sol-dag" = 24 Timer | 1 Sidereal dag = 23 timer 56 min | 1 time = 60 minutter | 1 Minut = 60 sekunder |

Når det kommer til vores kalender år, har vi som menneskelighed været nødsaget til at lave et kalendersystem som overordnet set har måtte lave en masse krumspring for at få den kalender vi kender idag til at gå op.

Først og fremmest så rotere jorden ikke rundt om solen i en cirkulær bane, men en oval bane. Jordens tiltning er ikke vinkelret på jordens rotation om solen. Så har vi masse tiltrækning fra vores solsystem som også skubber til solsystemet bestanddele.
Her et lille tankeforsøg i en mindre skala: Forstil dig en lastbil der kører rundt i en rundkørsel, hvor en ballerina står på toppen og laver vedvarende pyetter. Så er det din opgave at tælle antal rotationer ballarinaen laver, pr runde lastbilen kørt i rundkørselen. Her vil antallet af ballerinaens rotationer variere pr. runde lastbilen har kørt i rundkørslen da der er rigtig mange faktorer som spiller ind, vind, ruten af lastbilen hastighed osv. Lignende påvirkning gør sig gældende for interaktionerne mellem jorden og solen og derfor er det utrolig svært at lave en helt klar systematik som vil gøre sig gældende dag for dag, år for år.

Du kan her se en uddybende video om hvordan vi har udviklet den kalender vi anvender i vores civilisation:

Andre ofte stillede spørgsmål